Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Θα ανέβει ο Εργοτέλης

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Sportday o Μάριο Βερπακόφσκις: 
Πώς ένιωσες που σημείωσες γκολ έπειτα από δύο χρόνια με τη φανέλα του Εργοτέλη και ταυτόχρονα αυτά τα 2 γκολ έδωσαν μια μεγάλη νίκη στην ομάδα σου; 
«Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως το κυριότερο είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν πολύ κρίσιμο ματς για μας. Είμαι ευτυχισμένος που βρήκα δίχτυα έπειτα από δύο χρόνια και που βοήθησα στη νίκη της ομάδας μου».
Στον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου η διοίκηση έκανε έκκληση στον κόσμο για να παραστεί στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα. Ποια είναι η άποψή σου για τους οπαδούς σας και πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος τους; 
«Ευχαριστούμε τους οπαδούς μας και οποιονδήποτε ήρθε στο γήπεδο για να μας στηρίξει. Σίγουρα είναι απαραίτητοι για μας και με την παρουσία τους στον προηγούμενο αγώνα, μας ώθησαν στο να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση και να πάρουμε μια σημαντική νίκη».
Όταν ήρθες στην Ελλάδα δήλωσες ότι η οικογένειά σου ήταν ένας από τους λόγους που γύρισες. Τι άλλο σε ώθησε στο να επιλέξεις να αφήσεις την Μπακού; 
«Τους τελευταίους 6 μήνες δεν έπαιζα τόσο πολύ στην Μπακού και αυτό συντέλεσε στο να επιστρέψω στον Εργοτέλη. Επίσης ήθελα να είμαι κοντά στην οικογένειά μου και επειδή κι αυτή ήθελε να γυρίσουμε, πήρα αυτή την απόφαση».
Η συμφωνία με τον Εργοτέλη είναι για ενάμιση χρόνο, ωστόσο θα ισχύσει μόνο αν ανέβει η ομάδα στη Super League. Αν δε γίνει αυτό, θα ήθελες να παραμείνεις στην Ελλάδα και τον Εργοτέλη;
«Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να πετύχουμε τον στόχο μας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχω αφοσιωθεί εκεί και δεν θέλω να ασχοληθώ με το μετά αυτή τη στιγμή».
Στις αρχές υπήρχε μια ανησυχία για την ετοιμότητά σου, όμως σε κάθε ματς είσαι από τους κορυφαίους για την ομάδα σου. Έπαιξε σε αυτό ρόλο η συμμετοχή σου στην εθνική Λετονίας; 
«Ναι, με βοήθησε πολύ. Παίζω καλά παιχνίδια εκεί. Γενικότερα με έχει βοηθήσει η εθνική Λετονίας να προχωρήσω στην καριέρα μου και να εξελιχθώ και ποδοσφαιρικά, αλλά και σε επίπεδα φυσικής κατάστασης».
Είστε τέσσερα ματς αήττητοι κι έχετε 3 σερί νίκες. Πιστεύεις ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτό το καλό σερί και να πετύχετε την άνοδο; 
«Θα το δούμε στην πορεία αυτό. Έχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια. Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Δεν σκεφτόμαστε το σερί, αλλά την άνοδο. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό τώρα κι έχουμε συγκεντρωθεί εκεί. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, όμως ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες είναι δυνατές».
Ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα πάρουν τα «εισιτήρια» της ανόδου; 
«Για μένα οι ομάδες που θα ανέβουν είναι ο Εργοτέλης, ο Απόλλων, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Παναιτωλικός».
Ποιες διαφορές παρατηρείς στον Εργοτέλη σήμερα σε σχέση με τη χρονιά που έφυγες; 
«Δεν έχει τόσο μεγάλο μπάτζετ, καθώς παίζει πλέον στη Football League. Είμαι σίγουρος όμως ότι βήμα βήμα η ομάδα θα ανέβει πάλι και θα φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν από κάποια χρόνια».
Θα ήθελες όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο να ασχοληθείς με την προπονητική;
«Θα το σκεφτώ αν θα γίνω προπονητής ή ποδοσφαιρικός μάνατζερ. Θα δω πώς θα πάει, όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο και θα αποφασίσω τότε. Αυτή τη στιγμή δεν κάνω τέτοιες σκέψεις».
Ποια είναι η άποψή σου για τους νεαρούς Μπουχαλάκη και Τζανακάκη; 
«Είναι πολύ καλοί παίκτες. Έχουν παίξει πολλά ματς φέτος και αυτό θα τους βοηθήσει. Το σημαντικό είναι να δουλεύουν συνέχεια και να είναι συγκεντρωμένοι. Σίγουρα μπορούν να κάνουν μια καλή καριέρα στο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου